Riktlinjer för ansökan om ETA i Storbritannien

| november 30, 2023
Riktlinjer för ansökan om ETA i Storbritannien

Det elektroniska resetillståndet (ETA) för Storbritannien (UK) är bekvämt och tillgängligt för visumfria besökare som reser in i England, Wales, Skottland och Nordirland.

Medborgare som inte behöver visum för att resa till Storbritannien kan snabbt fylla i och betala för ETA-ansökan online för att få sitt digitala resetillstånd. En enkel uppgift blir dock mer utsatt för misstag om den utförs slarvigt.

För att undvika vanliga misstag bör du följa dessa riktlinjer för en snabb och effektiv UK ETA online-ansökan.

Ansök om ETA i Storbritannien i förväg.

Visumbefriade resenärer måste ansöka om en ETA i förväg för att undvika förseningar, avbokningar eller ombokning av sin resa till Storbritannien.

Den brittiska ETA-ansökningsprocessen tar vanligtvis tre dagar (72 timmar) för en sökande att få ett beslut, antingen godkännande eller avslag. Många resenärer får ett beslut inom några minuter efter att de skickat in sin ansökan. Vissa ansökningar kan dock ta längre tid än tre dagar att behandla.

Utan en godkänd ETA kommer lufttrafikföretagen inte att tillåta dig att gå ombord på ditt flyg, fartyg eller tåg till Storbritannien. Även om du redan har ansökt och bara väntar på beslut om din ETA-ansökan kommer du fortfarande att nekas ombordstigning.

Fylla i ETA-ansökningsformuläret

Den brittiska ETA-ansökan görs helt online. Det tar cirka 10 till 16 minuter att genomföra. Processen ska vara snabb och enkel, men om du följer riktlinjerna nedan kan du undvika många fel när du fyller i ansökningsformuläret.

Ha dina ETA-krav klara.

Liksom andra onlineplattformar för ansökan om visering eller viseringsundantag har UK ETA:s onlineansökningssystem en timeout-period. När du har klickat på länken och påbörjat processen ska du slutföra din ansökan så snart som möjligt.

För att underlätta detta bör du förbereda dina krav och placera dem inom räckhåll när du påbörjar ansökningsprocessen. Kraven för ETA i Storbritannien inkluderar ditt pass, nytaget passfoto, giltig e-postadress och godkänd onlinebetalningsmetod.

Om du är inaktiv på webbplatsen i 20 minuter upphör din session att gälla och du måste starta om processen – en onödig fördröjning. Du måste fylla i all nödvändig information igen, eftersom webbplatsen inte sparar några tidigare inmatade eller inskickade uppgifter under en avbruten session.

Granska och dubbelkontrollera de uppgifter du lämnar.

Läs igenom varje fråga minst två gånger för att försäkra dig om att du förstår vad som efterfrågas. Se till att du laddar upp rätt fil för din passskanning och ditt senaste foto. Innan du skickar in din ansökan ska du noggrant gå igenom all information som du har lämnat.

Dubbelkolla uppgifterna, t.ex. passnummer och resplan, så att de stämmer överens med dina fysiska dokument. Enkla misstag, t.ex. ett tecken eller en siffra, kan skada din ansökan.

Var alltid korrekt och sanningsenlig i dina svar.

ETA syftar till att förbättra gränssäkerheten genom förhandsgranskning av viseringsfria resenärer innan de anländer till Storbritannien. De uppgifter du lämnar i din ansökan kommer att dubbelverifieras i flera säkerhetsdatabaser, så svara alltid ärligt och så exakt som möjligt på alla frågor efter bästa förmåga.

Lämna inte falska uppgifter eller uppgifter som du tror kommer att öka dina chanser att bli godkänd. Eventuella oegentligheter i ansökningsformuläret kan leda till förseningar eller avslag på din ETA-ansökan till Storbritannien.

Betala för din ETA-ansökan i Storbritannien

Varje ETA-ansökan i Storbritannien kostar £10. Du måste betala för ansökan online för att kunna skicka in den. Plattformen accepterar för närvarande endast kredit- eller betalkort samt Apple Pay och Google Pay.

Se till att du använder en godkänd onlinebetalningsmetod utan begränsningar och att du har tillräckligt med pengar för att betala din ETA-ansökan. Ange uppgifter som kredit- eller betalkortsnummer, namn på kortet, utgångsdatum och CVV-kod korrekt för att undvika fel.

Avslutande påminnelser

ETA kommer att vara digitalt länkat till ditt pass, så se till att du reser till Storbritannien med samma pass som du använde i din ansökan, om du har mer än ett.

Försök att undvika juridiska problem före din resa till Storbritannien, eftersom det kan påverka din ETA. Även om du redan har fått ett godkänt resetillstånd kan myndigheterna fortfarande återkalla eller avbryta din ETA om ny information dyker upp när ditt pass skannas vid gränsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *