Förenade kungarikets regering har officiellt avvisat ett förslag om ett separat skotskt visum.
Det separata skotska visumet utformades för att hjälpa landet att locka fler kvalificerade arbetstagare från utlandet.
Denna fråga togs upp i en debatt i Westminster förra veckan när Scottish National Party (SNP) försökte ändra en lag för att Skottland skulle få ett eget visum.
En regeringskälla sa dock till BBC: ”Vi överväger inte alls ett skotskt viseringssystem.”
Beslutet har väckt frustration i Skottland, där ledarna menar att landet står inför andra utmaningar än resten av Storbritannien.
Det handlar främst om att åtgärda bristen på arbetskraft inom kritiska branscher som sjukvård, jordbruk och hotell- och restaurangbranschen.
Den brittiska regeringen insisterar dock på att invandringspolitiken kommer att förbli en fråga för hela landet, inte bara Skottland.
Förslaget om ett skotskt viseringssystem
Nicola Sturgeon, Skottlands dåvarande försteminister, föreslog ursprungligen ett skotskt viseringssystem 2020.
I ett separat viseringssystem skulle den skotska regeringen fastställa kriterierna för den nya viseringen samt ta emot och bedöma ansökningar.
Den kommer sedan att nominera framgångsrika kandidater till den brittiska regeringen för att verifiera de sökandes identiteter och göra relevanta säkerhetskontroller.
Sökande måste vara bosatta i Skottland och ha ett skotskt skatteregistreringsnummer.
Det kan handla om att undanta vissa företag från brittiska regler om att anställa utländsk arbetskraft.
Skotska ledare, däribland Sturgeon, ansåg att Skottland behövde mer kontroll över invandringen för att kunna hantera sin specifika ekonomi och befolkning.
Många landsbygdsområden i Skottland har kämpat för att locka tillräckligt med arbetskraft, särskilt inom jordbruks-, hotell- och turistnäringarna.
Efter Brexit minskade antalet europeiska arbetstagare, vilket hade en betydande inverkan på dessa branscher.
Sturgeon hävdade att ett separat viseringssystem för Skottland skulle göra det möjligt för landet att ta in de arbetstagare som behövs för att hålla igång ekonomin.
”Att delegera invandringsbefogenheter genom att införa ett skotskt visum skulle göra det möjligt för Skottland att attrahera och behålla människor med de färdigheter och egenskaper som vi behöver för att våra samhällen och vår ekonomi ska blomstra”, sa hon som försteminister.
Förslaget fick stöd från olika branscher, särskilt de som upplever allvarlig brist på arbetskraft.
Organisationer som UK Hospitality Scotland trodde att ett skräddarsytt viseringssystem skulle kunna hjälpa till att fylla vakanser inom hotell- och restaurangsektorn.
Den tidigare konservativa regeringen i Storbritannien blockerade dock förslaget om ett skotskt viseringssystem.
Den brittiska Labour-regeringens avslag
SNP:s parlamentsledamot Stephen Gethins planerar att lägga fram ett lagförslag för att göra det möjligt för den skotska regeringen att inrätta ett skotskt visum.
Den skotska Labourledamoten Grady sa att både skotska och brittiska Labour fullt ut stöder att fler kvalificerade människor kommer till Skottland.
Han tillade att inrikesminister Yvette Cooper är fast besluten att se till att detta sker.
Utmaningen är dock att hitta det bästa sättet att göra det på.
Glasgow East MP avslöjade att Migration Advisory Committee, som ger råd till regeringen, noggrant studerar frågan.
En talesperson för inrikesdepartementet betonade dock att invandring bör hanteras på nationell nivå.
Att skapa separata invandringssystem för olika delar av Storbritannien skulle kunna skapa förvirring och göra det svårare att upprätthålla invandringsreglerna.
Enligt källan är invandring en fråga för hela Storbritannien, och ett skräddarsytt skotskt visum skulle inte ligga i landets intresse.
Istället förlitar sig den brittiska regeringen på sitt poängbaserade invandringssystem, som infördes efter brexit.
Enligt detta poängbaserade system måste utländska arbetstagare tjäna poäng baserat på kriterier som utbildning, kompetens och jobberbjudanden i Storbritannien.
Den brittiska regeringen anser att detta system tillgodoser behoven i alla regioner, inklusive Skottland, och kan åtgärda bristen på arbetskraft i hela landet.
Frustration i Skottland
I Scottish Labours allmänna valmanifest utlovades reformer för att säkerställa att migrations- och kompetenspolitiken gynnar alla delar av Storbritannien.
Manifestet syftade också till att minska det långsiktiga beroendet av utländsk arbetskraft inom vissa branscher.
Före det nationella valet i juli tillkännagav Jackie Baillie, vice partiledare för Scottish Labour, planer på att uppmuntra dem att bosätta sig i Skottland.
Efter valet gav hon dock inte sitt stöd till att driva frågan om ett separat invandringssystem för Skottland.
Den skotska Labour-ledaren Anas Sarwar sa till BBC Scotland: ”Nej, vi behöver en brittisk gränsmyndighet och ett invandringssystem.”
Att inrikesministeriet nyligen avvisade det separata skotska viseringssystemet har gjort många skotska ledare och företag frustrerade.
Många hävdade att den brittiska regeringens avslag bortser från Skottlands unika behov.
Många skotska industrier har uttryckt samma oro och tillagt att landet riskerar att halka efter inom viktiga ekonomiska sektorer.
Frågan väntas fortsätta att vara ett viktigt diskussionsämne under de kommande åren när Skottland fortsätter att stå inför arbetskraftsbrist och befolkningsminskning.
Skotska ledare kommer sannolikt att fortsätta att driva på för förändringar som bättre återspeglar deras regions behov.
Den brittiska regeringen måste sedan samarbeta med de skotska ledarna för att fastställa en enhetlig invandringspolitik som fungerar för Skottland och resten av landet.