Viktiga detaljer för ansökan om ETA i Storbritannien för Preston

Staden Preston ligger i det brittiska grevskapet Lancashire och fungerar som regionens administrativa centrum. Det är en stad som är genomsyrad av historia, med gott om bevis på att romarriket var aktivt för nästan 2 000 år sedan. Preston är numera en populär destination för resenärer som kommer till Storbritannien i turist-, affärs- eller transitsyfte. Mot bakgrund av detta har följande information sammanställts för att resenärer ska få veta mer om den kommande brittiska ETA för Preston som kommer att träda i kraft under de närmaste åren.

Prestons tidiga historia

Prestons tidiga utveckling skedde under den romerska eran i Storbritannien. Under denna tid korsades flera romerska vägar genom det som nu är områdets stadskärna. År 1086 var Preston områdets viktigaste stad och nämndes i Domesday Book som sammanställdes på uppdrag av William the Conqueror.

Preston under medeltiden

Staden Preston, som den är känd som idag, har sitt ursprung i en by under medeltiden. Namnet kommer från titeln Priest’s tun. På 1100-talet hade byn vuxit till en stad. Dess läge vid huvudvägen i södra England gjorde det till en populär plats för resenärer att stanna till vid. Detta bidrog till att den lokala ekonomin kunde blomstra. År 1179 fick Preston sin officiella stadga. Man tror att befolkningen i det medeltida Preston skulle ha varit omkring 1 500 invånare.

Preston under Tudortiden

Preston blomstrade som stad under Tudor-eran i England, där ekonomin främst var inriktad på textilhandel. Under denna tid var regionen känd för sin produktion av både ull och linne. I slutet av 1600-talet uppgick stadens befolkning till ca 3.000 invånare.

Senaste händelserna runt Preston

Under århundradenas lopp växte Preston till den stad den är idag. År 1901 hade regionens befolkning nått 120 000 invånare. Under de senaste årtiondena har Preston blivit det regionala shoppingcentret i nordvästra England.

Restauranger i Preston

I Preston-området finns många matställen, allt från traditionella pubar till takeaway-ställen och gourmetrestauranger. De olika etablissemangen serverar allt från brittisk mat till internationella rätter från hela världen.

Liveunderhållning i Preston

Det finns live-underhållningsevenemang som regelbundet äger rum i Preston-området. Guild Hall & Charter Theatre är känt för att anordna konserter, sportevenemang och danser. Deepdale Stadium är regionens största fotbollsarena.

Typiska väderförhållanden i Preston

Med en genomsnittlig årstemperatur på 9,6° C är Preston känt för sitt milda tempererade väder. Regionen får i genomsnitt 1.242 mm regn varje år.

Viktiga landmärken & Prestons populäraste sevärdheter

Harris museum, konstgalleri och bibliotek

https://goo.gl/maps/HLt3cXr7jewEQZ4w8

Harris Museum, Art Gallery & Library grundades 1877 och är en av de mest besökta attraktionerna i Preston. Museet fokuserar på konst och lokal historia.

Ribbles ångjärnväg och museum

https://goo.gl/maps/rZMyrsgokVmWYgZV6

Ribble Steam Railway & Museum är ett populärt museum i Preston. Det är känt för att erbjuda historiska tågresor över en tre mil lång returresa.

Hoghton torn

https://goo.gl/maps/MGd1N6SZ7ju3rvQc8

Hoghton Tower är en historisk herrgård som ligger nära Preston. Det finns rundturer som låter besökarna utforska huset och de intilliggande trädgårdarna.

Brockholes naturreservat

https://goo.gl/maps/DYjpAmRNAYFd7X3m8

Brockholes Nature Reserve ligger nära Preston och är hem för sällsynta fågelarter. Det är en populär attraktion med en flytande besöksby.

Turbary Woods fristad för ugglor och rovfåglar

https://goo.gl/maps/kGxymjL325cnxLrp8

Turbary Woods Owl & Bird of Prey Sanctuary är en lokal Preston-attraktion med skyddade fågelarter som hökar, örnar, ugglor, gamar och falkar.

Clitheroe slott och museum

https://goo.gl/maps/WoomtadVuKAd9hubA

Clitheroe Castle and Museum ligger en kort bilresa från Preston och är en medeltida fästning med anor från 1100-talet. På tomten finns nu ett museum där besökare kan lära sig mer om byggnadens historia.

Kyrkan St Walburge

https://goo.gl/maps/3dVbG6wyGWqZqqQcA

Church of St Walburge är en av de mest kända sevärdheterna i Preston-området. Dess spira är den högsta av alla församlingskyrkor i England.

Vad resenärer behöver veta om ETA för Preston i Storbritannien

UK Electronic Travel Authorisation (ETA) är ett system som planeras och införs av Storbritanniens inrikesministerium som en förhandskontroll för internationella resenärer som reser in i landet för turism, affärsresor och transitering från regioner i världen som inte kräver visum. Målet är att systemet ska vara fullt utbyggt i slutet av 2024. Den brittiska ETA-processen genomförs online, och inlämnade ansökningar granskas genom en rad säkerhetsdatabaser. Detta för att fastställa en persons ETA-behörighet för inresa till Förenade kungariket. Den primära faktor som kommer att beaktas vid fastställandet av en resenärs status är tidigare brottslig verksamhet. Alla resenärer som planerar en resa till Preston-regionen i Storbritannien från utlandet bör känna till ETA-systemet och ansökningsprocessen innan de bokar några flyg.

Skälen bakom det brittiska ETA-systemet

Home Office:s främsta mål bakom lanseringen av UK ETA är att skapa världens säkraste, effektivaste och mest ändamålsenliga system för gränskontroll och laglig migration. Man räknar med att så många som 30 miljoner resenärer världen över kommer att använda det nya ETA-systemet för turism, affärer och transit innan de anländer till Storbritannien. Den nya strategin förväntas avsevärt förbättra det nuvarande systemets effektivitet. Den är planerad att starta fullt ut antingen 2023 eller 2024.

Obligatorisk dokumentation för UK ETA för Preston

När det gäller dokument anger ETA-kraven att sökande måste ha ett giltigt biometriskt pass och lämna uppgifter om sin resa. De måste också ange sin bostadsadress och sitt födelsedatum. En giltig e-postadress krävs för kommunikationsändamål, och sökande måste ha ett kredit- eller betalkort för att betala sina ETA-avgifter.

Ansökningsprocessen för ETA i Storbritannien

Det finns för närvarande 92 länder från vilka resenärer måste lämna in en ETA-ansökan innan de går ombord på ett flyg till Storbritannien. Resenärer som har ett brittiskt pass behöver inte ansöka om ETA för Preston. Från och med 2024 kommer innehavare av irländska pass inte att behöva ansöka via det brittiska ETA-systemet. Det finns många omständigheter där brittiska medborgare som bor utomlands också kommer att vara undantagna från alla krav på att ansöka om UK ETA från 2024 och framåt.

Krav för ETA i Storbritannien

Kraven för UK ETA för Preston är att du kommer från ett land som inte har visumkrav för inresa till Storbritannien för resor och att du har ett giltigt e-pass. Alla resenärer som planerar en resa till Storbritannien för turism, transit eller affärer och som får ett ETA-godkännande från Storbritannien kan stanna i landet i upp till sex månader. De får inte ha gjort sig skyldiga till några tidigare överträdelser av invandringsbestämmelserna eller finnas i brottsregistret som skulle kunna leda till att de betraktas som ett hot mot säkerheten för invånarna i Förenade kungariket. För att få ETA-godkännande måste resenärer fylla i sin ansökan online och betala avgiften. Därefter måste personen invänta ETA-godkännandet innan han eller hon kan stiga på något flyg till regioner i Förenade kungariket.

Reseändamål som omfattas av ETA

De specifika reseändamål som omfattas av UK ETA inkluderar turism och affärer samt transitering. För att ta reda på mer om detaljerna i det inkommande programmet bör resenärer läsa igenom den officiella ETA FAQ så snart som möjligt. Svaren på de vanligaste frågorna finns i denna användbara guide. Resenärer måste dra nytta av att läsa denna information tidigt i planeringsprocessen för en resa till Förenade kungariket. Detta garanterar tillräcklig tid för att lämna in en ansökan och invänta godkännande innan ombordstigning på flygningar till destinationer i Storbritannien som Preston.