UK ETA för Winchester: Allt besökare behöver veta

Winchester är hem för ett antal historiska och kulturella sevärdheter, och ligger dessutom inom bekvämt räckhåll från London. Tidigare var staden ett viktigt centrum för ullhandeln, och idag är staden hem för livliga shoppinggator, utomhusevenemang och traditionella marknader. Winchester Cathedral är ett av stadens mest anmärkningsvärda landmärken och är känd för sin gotiska arkitektur.

Besökare till Winchester kommer snart att behöva ett ETA-tillstånd i Storbritannien innan de kan resa in i landet. UK ETA for Winchester är ett elektroniskt resetillståndsprogram som alla besökare från viseringsfria länder måste ha innan de kan resa till Storbritannien. Läs vidare för att få veta mer om det nya ETA-systemet i Storbritannien.

En kort historik över Winchester

Winchesters långa och rika historia föregår den romerska invasionen av Storbritannien. Staden började som ett keltiskt fort på en kulle och blev senare Englands första huvudstad. År 871 blev Alfred den store kung av Wessex, och han gjorde Winchester till sin huvudstad. Staden var också en del av slaget vid Hastings år 1066, då Vilhelm Erövraren besegrade Harold Godwinson och blev kung av England.

Judar i Winchester

De första uppgifterna om judar i Winchester går tillbaka till åtminstone 1148, och på 1200-talet var det judiska samhället väletablerat. Den nuvarande Jewry Street fungerade som det judiska kvarteret, och samfundet hade sin egen synagoga. Relationerna mellan det judiska samfundet och den bredare Winchester-befolkningen var dock inte alltid harmoniska.

Anklagelser om blodskam ledde till att Abraham Pinch, en ledare i samhället, hängdes. Denna händelse ledde till att alla judar fördrevs från England år 1290. Utvisningen decimerade det judiska samhället i Winchester, och det skulle dröja flera århundraden innan judar återigen fick tillåtelse att bosätta sig permanent i England.

Modern period

Stadskorset grundades under 1400-talet. Den restaurerades 1865 och är nu ett monument. Fyra av de sex stadsmurarna revs under 1700- och 1800-talen när de förföll. Bland bronsskulpturerna från 1800- och 1900-talet märks statyn av drottning Victoria av Sir Alfred Gilbert och Horse and Rider av Dame Elisabeth Frink. Under den moderna perioden ökade antalet anmärkningsvärda monument, byggnader och skulpturer i Winchester.

Viktiga punkter av intresse

Winchesters katedral

https://goo.gl/maps/zhtfY4SjyFghyAXw5

Bygget av katedralen påbörjades 1079 och tog 453 år att färdigställa. Den byggdes ursprungligen för att fungera som säte för biskopen av Winchester, och den är fortfarande en aktiv kyrka. Winchester Cathedral var en gång den längsta katedralen i Europa med sina 558 fot. Den har dock sedan dess överträffats av flera moderna kyrkor, inklusive Liverpool Anglican Cathedral. Winchester Cathedral ligger på en 53 480 kvadratmeter stor yta och har flera utställningar och är öppen för allmänheten. Besökare får räkna med att betala en inträdesavgift.

Den stora salen

https://goo.gl/maps/RepxX5nSkvutfNm7A

Stora salen byggdes på 1200-talet och är ett välbevarat exempel på medeltida arkitektur. Hallen är ett stort, öppet utrymme med ett imponerande tak med gångar. Längst bort i salen finns en kopia av det berömda runda bordet som en gång sades ha tillhört kung Arthur. Stora salen är öppen för allmänheten mot en mindre inträdesavgift. Guidade turer finns också tillgängliga.

National Trust – Winchester City Mill

https://goo.gl/maps/n7tuskZRQdvhrq1C7

Winchester City Mill är en restaurerad vattenkvarn från 1700-talet som ligger vid floden Itchen. Förutom att vara en fungerande kvarn har anläggningen också utställningar och historiska föremål som berättar historien om kvarnen och dess betydelse för det lokala området. Kvarnen är öppen för besökare och det anordnas regelbundet familjeevenemang. Dessutom kan besökarna köpa stenmalet fullkornsmjöl från kvarnen.

Winchesters stadsmuseum

https://g.page/WinchesterCityMuseum?share

Winchester City Museum är en idealisk plats för att lära sig mer om stadens historia. Museet ligger bara en kort promenad från Winchester Cathedral och har tre gallerier fyllda med artefakter och utställningsföremål som berättar om stadens förflutna. Från romerska mynt och saxiska smycken till medeltida keramik och viktorianska leksaker finns det något som intresserar besökarna. Om det inte räcker med att hantera riktiga artefakter kan besökarna också prova romerska och saxiska dräkter eller lösa museispårningsuppdraget. Museet har också en butik som säljer olika presenter och souvenirer.

Bästa tiden att besöka Winchester

Winchester kan vara ganska kallt och regnigt under vintermånaderna (december till mars). Men det är också då hotellpriserna är som lägst, så det kan vara en bra tid att besöka för dem som har en budget. Sommaren (juni-september) är den livligaste turistsäsongen i Winchester, och hotellpriserna är högre under dessa månader. Vädret är dock i allmänhet behagligare under den här tiden på året, vilket gör det till en bättre tid att besöka för dem som vill utforska stadens attraktioner.

Ny ETA för Winchester i Storbritannien

Storbritannien kommer att lansera ett nytt system för elektroniska resetillstånd (ETA) 2023. UK ETA kommer att likna de befintliga eTA-systemen i Kanada och USA. Det kommer att påverka alla resenärer som för närvarande inte behöver visum för att resa in i Storbritannien. Detta inkluderar medborgare i Europeiska unionen, liksom andra länder, såsom Australien, Nya Zeeland och Japan. Det brittiska ETA-systemet kommer att gälla för utländska medborgare som för närvarande inte behöver visum för att resa in i Storbritannien från dessa 92 länder.

Resenärer från länder som påverkas av Storbritanniens ETA måste ansöka om ett ETA i god tid innan de kan resa till Storbritannien. Ansökningsförfarandet online förväntas vara snabbt och enkelt och ta bara några minuter. Införandet av ETA i Storbritannien är en del av regeringens bredare säkerhetsstrategi och är utformad för att skydda brittiska medborgare från terroristhot och andra former av brottslighet.

Det brittiska ETA kommer att göra det lättare för myndigheterna att spåra utländska medborgare som reser in i landet och kommer att göra det möjligt för dem att vägra inresa för dem som utgör ett hot mot den allmänna säkerheten. Införandet av UK ETA kommer sannolikt också att påverka turismen, eftersom det kommer att göra det lättare för människor från hela världen att besöka Storbritannien.

Ansökningsprocessen för ETA för Winchester i Storbritannien

Ansökningsprocessen för UK ETA kommer att slutföras helt online. Det förväntas ta cirka 10 minuter för de sökande att fylla i formuläret. När ansökan har skickats in kommer den att granskas och om den godkänns kommer ETA att utfärdas inom 72 timmar. Om det finns några problem med ansökan kommer den sökande att kontaktas och uppmanas att göra ändringar innan ansökan skickas in på nytt. För närvarande har inga andra ansökningskanaler godkänts.

Krav för ETA-ansökan i Storbritannien

När du ansöker om ett ETA för Winchester i Storbritannien finns det ett antal krav som måste uppfyllas. De sökande måste lämna personuppgifter, t.ex. sitt fullständiga namn, födelsedatum och passuppgifter. De måste också uppge reseuppgifter och skälen till sitt besök i Storbritannien.

Sökande får inte ha något kriminellt förflutet och inga tidigare invandringsbrott i Storbritannien. De som planerar att stanna i Storbritannien i mer än 180 dagar bör ansöka om ett visum istället för ett ETA. Genom att uppfylla alla dessa krav kan den sökande öka sina chanser att få sin ETA-ansökan godkänd.

Kan jag ansöka om visum efter att ha rest in i Storbritannien med ett ETA?

Nej, besökare kan inte ansöka om visum efter att ha rest in i landet med ett ETA. Om en besökare vill ansöka om visum måste han eller hon först lämna landet och sedan ansöka om ett korrekt visum. Det är också viktigt att notera att besökare inte kan byta ut sin ETA mot ett visum. Så om en besökare bestämmer sig för att de behöver ett visum efteråt måste de gå igenom processen för att ansöka om ett från början. Besökare kan utforska sidan med vanliga frågor för att lära sig mer om de nya UK ETA-berättigande kriterierna och kraven.

Besöka Winchester med en ETA från Storbritannien

Besökare med ETA i Storbritannien kan utforska staden på egen hand. ETA:s giltighetstid på 6 månader innebär att det finns tillräckligt med tid för att besöka alla stadens sevärdheter, inklusive katedralen, Great Hall och Winchester City Mill. I Winchester finns dessutom ett antal museer och gallerier, vilket gör det till en spännande plats att lära sig mer om Englands historia och kultur. Oavsett om det är att beundra arkitektur, uppskatta konst eller promenera genom denna historiska stad, ger en UK ETA för Winchester besökare all frihet att göra det.