Information om att ansöka om ETA i Storbritannien för Plymouth

Plymouth ligger på Devons sydkust och är en brittisk hamnstad med en lång historia som kan spåras tillbaka till bronsåldern. Det är också en region som erbjuder mycket när det gäller tjänster, bekvämligheter, landmärken och attraktioner. Dessa faktorer gör Plymouth till ett ofta besökt resmål för resenärer från hela världen. Med detta i åtanke har följande information sammanställts för att resenärer ska få veta mer om Plymouths historia, samt vad de kan förvänta sig att hitta om de kommer till regionen för turism, affärer eller transitändamål. Den kommer också att förklara vad resenärer behöver veta om den nya brittiska ETA för Plymouth som kommer att införas under de närmaste åren.

Ursprunget till Plymouth

Plymouths ursprung kan spåras till en bosättning från bronsåldern vid Mount Batten. Denna bosättning fortsatte att blomstra under den romerska eran som en handelsplats. Historikern Ptolemaios nämnde en bosättning vid namn Tamari Ostia i sitt verk Geographia. Denna bosättning tros ha legat i den region där den moderna staden ligger.

Medeltida Plymouth

Plymouth blomstrade som fiskeby under medeltiden. Den växte från en by till en stad på 1200-talet. Tillväxten av stadens marknad innebar en tillströmning av köpmän och hantverkare som fortsatte att hjälpa regionen att växa. Plymouths officiella stadgar utfärdades 1254. År 1390 antogs en lag som föreskrev att alla pilgrimer som ville resa utomlands måste lämna antingen hamnen i Dover eller den som ligger i Plymouth.

Plymouths tillväxt under 1500- och 1600-talen

1500- och 1600-talen var en tid av tillväxt i Plymouth. I början av 1500-talet uppgick befolkningen i regionen till ca 3 500 personer. År 1642 hade denna befolkning fördubblats och tros ha överstigit 7.000 invånare. Detta gjorde staden till en av Englands större städer. Tillväxten uppmuntrades av fiskeindustrins betydelse i Tudors England.

Plymouths senaste historia

Under andra världskriget utsattes Plymouthregionen för omfattande bombningar på grund av dess viktiga varv. 59 separata bombräder ledde till att stadskärnan ödelades. Efter krigsslutet krävdes en omfattande återuppbyggnad av regionen. På 1970-talet ökade färjetrafiken mellan hamnen i Plymouth och Frankrike. De skulle också börja resa till Spanien i slutet av 1970-talet.

Plymouth blomstrade under 2000-talet. Dess betydelse som hamn har kvarstått. Här finns en av Storbritanniens viktigaste flottbaser. I regionen finns också ett av landets främsta universitet.

Typer av restauranger som finns i Plymouth

Resenärer till Plymouth-regionen kommer att upptäcka att de har ett stort urval av matalternativ att välja mellan. Dessa alternativ inkluderar både avslappnade och fina restauranger. Restaurangerna i området serverar traditionella brittiska rätter och rätter från hela världen. Det finns många lokala takeaway-ställen för dem som är ute efter en snabb måltid.

Liveunderhållning i Plymouth

På pubarna i regionen Plymouth spelas det regelbundet livemusik. Resenärer kan också se liveevenemang på större arenor, som Theatre Royal Plymouth, Plymouth Pavillions och Home Park.

Typiska väderförhållanden i Plymouth

Plymouth-regionen är känd för sitt varma, tempererade klimat och för en betydande mängd årlig nederbörd. Områdets medeltemperatur är 10,9° C och den genomsnittliga nederbörden är 1.028 mm.

Sevärda landmärken och populära attraktioner runt Plymouth

Det nationella marina akvariet

https://goo.gl/maps/Y9QUirPbJnXDXiMh8

National Marine Aquarium är Storbritanniens största akvarium och en av de mest besökta attraktionerna i Plymouth-regionen. Akvariet administreras av Ocean Conservation Trust och fokuserar på att ge besökarna kontakt med havet.

Teater Royal Plymouth

https://goo.gl/maps/ru3DehusabTHCT4m9

Theatre Royal Plymouth är en av stadens mest välbesökta arenor för liveunderhållning. Här anordnas regelbundet evenemang som baletter, musikaler och operor.

Barbican

https://goo.gl/maps/9V6sZ4tB6apHPwmK9

Barbican är Plymouths gamla hamnområde. Staden är känd för sina elisabetanska lagerbyggnader, kullerstensgator, restauranger, konstgallerier och specialbutiker.

Plymbridge Woods

https://goo.gl/maps/F4LYFYNd61RkWwMw5

Plymbridge Woods förvaltas av National Trust och är ett av de mest besökta naturområdena i Plymouth-regionen i Storbritannien. Den är känd för sina gång- och cykelvägar och för sina många olika djurarter.

Vad resenärer behöver veta om UK ETA för Plymouth

UK ETA för Plymouth är ett nytt system som införs av Storbritanniens inrikesministerium för att fungera som en förhandskontroll för resenärer som reser in i landet från utlandet. Enligt planerna ska systemet vara helt infört i slutet av 2024. Personer som vill resa till Storbritannien måste ansöka om ETA online och betala ansökningsavgiften. Ansökningarna kommer att gå igenom en rad säkerhetsdatabaser så att ett välgrundat beslut kan fattas om den sökande har rätt att resa in i Förenade kungariket. Den viktigaste faktorn som kommer att beaktas är tidigare brottslig verksamhet. Detta inkluderar tidigare överträdelser av immigrationslagen. Resenärer som vill besöka Plymouthregionen från utlandet måste vara medvetna om införandet av det brittiska ETA-systemet och dess ansökningsförfarande.

Skäl för lansering av ETA-system i Storbritannien

Inrikesministeriets beslut att lansera den nya brittiska ETA för Plymouth är en del av ett övergripande mål att skapa det mest effektiva och säkra systemet för gränskontroll och laglig migration i världen. Lanseringen av programmet kommer att inledas antingen 2023 eller 2024. Uppskattningsvis kommer upp till 30 miljoner resenärer över hela världen att använda det nya brittiska ETA-systemet innan de reser in i landet för turism, affärsändamål och kortvarig transitering.

Obligatorisk dokumentation för UK ETA för Plymouth

Det finns viktiga ETA-krav som resenärer måste vara medvetna om innan de ansöker via systemet. Sökande måste tillhandahålla dokumentation som inkluderar ett biometriskt pass. Ytterligare personlig information som måste tillhandahållas inkluderar den sökandes födelsedatum, bostadsadress och reseuppgifter. De som ansöker om ETA i Storbritannien måste uppge en giltig e-postadress och ha ett bank- eller kreditkort för att betala ansökningsavgiften.

Ansökningsprocessen för ETA

Alla personer som vill resa till Storbritannien från de 92 länder som anges kräva ett elektroniskt resetillstånd innan inresan kan godkännas måste göra en ETA-ansökan till Storbritannien. Brittiska passinnehavare behöver inte ansöka om ETA i Storbritannien. Från och med 2024 kommer innehavare av irländska pass också att vara undantagna från ETA. Under många omständigheter kommer brittiska medborgare som för närvarande är bosatta utomlands att vara undantagna från att behöva ansöka genom ETA-systemet från och med 2024.

Krav för ETA i Storbritannien

ETA-behörighet innebär att resenärer som ansöker genom systemet måste komma från ett land utan visumkrav för att resa in i Storbritannien. De måste ha ett giltigt e-pass för att kunna lämna in en ansökan. De som godkänns genom det brittiska ETA-systemet kan stanna i landet i upp till sex månader för turism eller affärer. Transitändamål omfattas också av ETA:s tillämpningsområde. Resenärer som godkänns får inte ha begått några tidigare brott mot invandringslagen och får inte finnas med i något brottsregister som skulle kunna innebära att de utgör en fara för säkerheten för Storbritanniens invånare. Resenärer som vill komma till Förenade kungariket måste fylla i ETA-ansökan online och betala sina avgifter. Därefter måste de vänta på godkännande innan de kan gå ombord på flyg till Storbritannien.

Reseändamål som omfattas av UK ETA

Resenärer som planerar att resa till Förenade kungariket för turism, affärer eller transitering bör ta reda på alla uppgifter som rör ETA för Plymouth i Förenade kungariket. Det bästa stället att söka svar på alla frågor är ETA:s officiella FAQ. Resenärer som vill besöka Plymouth bör läsa igenom all denna information så tidigt som möjligt i planeringsprocessen. Detta är det bästa sättet att se till att det finns tillräckligt med tid för handläggning och godkännande av ansökningar före alla planerade avgångar till flygplatser i Förenade kungariket.