Samtalen om att återställa relationerna mellan Storbritannien och Europeiska unionen har fokuserat på att få till stånd ett avtal om ungdomars rörlighet.
Ett avtal om ungdomars rörlighet skulle göra det lättare för unga vuxna från båda regionerna att resa, arbeta och skaffa sig erfarenhet utomlands.
EU:s ledare anser att ett eventuellt avtal om ungdomars rörlighet är avgörande för att återupprätta förtroendet och bidra till att återuppbygga en positiv samarbetsrelation med Storbritannien.
Det är dock fortfarande en komplex och känslig fråga för båda sidor.
Vissa ledamöter av Europaparlamentet hävdar att Storbritannien är öppet för ett avtal om ungdomars rörlighet med EU.
Detta trots att den brittiska regeringen upprepade gånger har avvisat tidigare förslag om rörlighet för ungdomar från EU på grund av den pågående politiska försiktigheten i London.
Ett avtal mellan Storbritannien och EU om ungdomars rörlighet är dock inte garanterat, eftersom trycket på att nå ett avtal som gynnar båda sidor ökar.
Avtalet om ungdomars rörlighet en viktig del av EU:s brexit-omställning
Ett avtal mellan EU och Storbritannien om ungdomars rörlighet skulle ge europeiska ungdomar strukturerade möjligheter att studera, arbeta eller uppleva kulturellt utbyte.
I Bryssel gör EU-diplomater och ledamöter klart att ett avtal om ungdomars rörlighet är av högsta prioritet.
Det ligger i linje med de långsiktiga målen att uppmuntra kulturellt utbyte, mångfald i arbetsstyrkan och gemensamt lärande över hela kontinenten.
Diplomater uppgav att ett avtal om ungdomars rörlighet är avgörande för en återställning av brexit, vilket kräver att Storbritannien och Storbritannien gör eftergifter.
Tyskland och Frankrike har också uttalat sitt stöd för ungdomars rörlighet som ett sätt att minska spänningarna.
Ett läckt EU-dokument visade också ett förhandlingsmandat som prioriterar ett avtal om ungdomars rörlighet för att förbättra relationerna mellan Storbritannien och EU.
EU-kommissionen, som sköter de formella förhandlingarna, förväntas fortsätta att sträva efter ett avtal om rörlighet för ungdomar med Storbritannien.
Det innehåller enligt uppgift begränsade möjligheter till rörlighet för unga människor, skräddarsydda för att möta brittisk oro för migration och sysselsättningseffekter.
Starmers försiktiga hållning till nya EU-avtal
Storbritanniens inställning till ett avtal med EU om rörlighet för ungdomar har varit försiktigt öppen.
Premiärminister Sir Keir Starmer har inte helt uteslutit ett avtal om ungdomars rörlighet, även efter att ha avvisat förslag tidigare.
Hans kontor har upprepat den tidigare administrationens preferens för avtal mellan länder i stället för ett övergripande EU-omfattande system.
Starmer undvek dock att binda sig till något avtal om ungdomars rörlighet innan förhandlingarna med EU har utvecklats.
Hans regering har varit fast besluten att återupprätta en samarbetsrelation med EU, men med tydliga gränser.
”Vi överväger inte en återgång till full rörelsefrihet, men vi är fast beslutna att hitta nya sätt att samarbeta med EU”, sade premiärministern.
Regeringen undersöker möjligheterna till strukturerade utbyten mellan människor samtidigt som man utesluter mer omfattande migrationsförändringar.
Starmers kansli har arbetat med en trepelarstrategi för EU:s relationer, med fokus på säkerhet, handel och kulturella band/folk-till-folk-band.
EU-minister Nick Thomas-Symonds, som har till uppgift att övervaka EU-förhandlingarna, sägs förespråka ett ”pragmatiskt förhållningssätt”.
Han är medveten om utmaningarna med att förena skillnaderna mellan Storbritannien och EU och samtidigt försöka nå ömsesidigt fördelaktiga avtal.
Stöd och oro för ett avtal mellan Storbritannien och EU om ungdomars rörlighet
Det finns ett betydande stöd för ett avtal om ungdomars rörlighet i Storbritannien, särskilt bland pro-europeiska parlamentsledamöter.
Den liberaldemokratiske parlamentsledamoten Ian Roome betonade att liknande avtal redan finns med länder som Japan och Sydkorea.
”Om Island och Monaco kan godkännas som länder inom ramen för Storbritanniens ömsesidiga Youth Mobility Scheme (YMS), så borde våra närmaste grannar som Irland och Frankrike också kunna göra det”, sade han till Politico.
Många förespråkare, inklusive Labour-ledamoten Stella Creasy, betonar att ett avtal om ungdomars rörlighet inte skulle innebära en återgång till den fria rörligheten.
Istället skulle det handla om specifika, strukturerade villkor som begränsar vistelsens längd och vilka typer av arbete som är tillåtna.
Vissa brittiska tjänstemän är dock oroliga för att ett avtal om ungdomars rörlighet med alla EU-länder kan påverka antalet invandrare.
Inrikesminister Yvette Cooper har uttryckt oro för att ett sådant system skulle kunna vara en väg tillbaka till öppen migration.
Detta har varit en känslig fråga sedan folkomröstningen om Brexit och en viktig aspekt av varför Storbritannien lämnade EU.
Den brittiska regeringen har försäkrat att ett eventuellt avtal kommer att följa strikta villkor och inte återställa den fria rörligheten.
Utmaningar och framtida förhandlingar
Entusiasmen för avtalet om ungdomars rörlighet är fortsatt stor i EU:s medlemsländer och i brittiska politiska kretsar.
För att få till stånd ett avtal som tillfredsställer båda parter krävs dock noggranna förhandlingar.
Diplomater varnar för att samtalen kan komma att omfatta känsliga ämnen som invandringstak, kriterier för stödberättigande och vistelsetid.
En högt uppsatt brittisk källa sa till The Independent: ”De [the EU] är mycket bra på att förhandla. De är mycket tuffa.”
Många är dock optimistiska och tror att ett noggrant utformat avtal kan överbrygga klyftor och föra unga européer och britter närmare varandra.
Det skulle kunna främja den samarbetsanda som båda regionerna hoppas ska prägla deras relation efter Brexit.
För närvarande utgör förhandlingarna om ungdomars rörlighet en värdefull möjlighet att stärka banden och främja interkulturell förståelse för kommande generationer.