ETA för Chelmsford i Storbritannien: En guide till det nya besökssystemet

Chelmsford är en stad i grevskapet Essex, vars historia går tillbaka till 1199. Under sin över 800-åriga historia har staden fungerat som ett regionalt handelscentrum, vilket gör den till en attraktiv plats för dagsutflykter. Staden har också utvecklat ett starkt rykte för kvaliteten på sin kvälls- och nattetidsekonomi. Tack vare den nya brittiska ETA för Chelmsford kommer resenärer från hela världen att kunna njuta av både dag- och nattattraktionerna som staden har att erbjuda.

En kort historik över Chelmsford

Den moderna bosättningen Chelmsford i Essex har funnits sedan 1199, men bosättningens historia kan faktiskt spåras ända tillbaka till den neolitiska perioden. Staden ockuperades av romarna, som kallade den Caesaromagus. Senare blev den känd som Celmeresfort innan den fick sitt nuvarande namn. Den etablerade sig snabbt som en populär marknadsstad och har sedan dess varit en viktig regional knutpunkt för kommersiell och industriell verksamhet.

I början av 1500-talet valde kung Henrik VIII området kring staden Chelmsford för att bygga palatset Beaulieu, och en del av palatset har bevarats till denna dag. Under andra världskriget spelade Chelmsford en nyckelroll i krigsproduktionen, och SAS huvudhögkvarter låg där från 1944 till 1945.

Dagens Chelmsford är känt som Essex county town och är en populär ort för pendlare som arbetar i London. Chelmsford fick status som stad i Storbritannien 2012 som en del av firandet av drottning Elizabeth II:s diamantjubileum.

Nattliv i Chelmsford

Stadens centrala läge i grevskapet Essex, dess relativa närhet till London och dess utmärkta kollektivtrafikförbindelser gör Chelmsford till ett populärt resmål för alla som vill ha en utekväll. Här finns en mängd olika barer, klubbar och pubar, vilket är perfekt för besökare som vill släppa loss.

Chelmsford uppmärksammas också för sitt engagemang för säkerheten för människor som njuter av stadens nattliv. Faktum är att Chelmsford har fått Purple Flag-ackreditering, vilket innebär att en plats erbjuder en välkomnande miljö för alla, säkra alternativ för att ta sig hem och ett bra utbud av platser att uppleva.

Chelmsford Intressanta platser

Stadsmuseet i Chelmsford

https://g.page/chelmsfordmuseums?share

Chelmsford City Museum ger besökarna möjlighet att bekanta sig med lokalområdets historia, med utställningar som täcker järnåldern, romartiden, anglosaxisk tid, Tudortiden och viktoriansk tid fram till nutid. De växlande utställningarna omfattar arkeologiska fynd, utställningar om det lokala djurlivet, konst producerad av lokala konstnärer och en samling viktiga föremål från Chelmsfords omfattande militära historia.

Katedralen i Chelmsford

https://goo.gl/maps/GsXakiKkTRSxBzaY7

Chelmsford Cathedral byggdes ursprungligen runt år 1200 och har sedan dess genomgått flera ombyggnader. Den fick status som katedral 1914. Katedralen är officiellt känd som Cathedral Church of St Mary the Virgin, St Peter and St Cedd och är en av de minsta katedralerna i Storbritannien. Men som en av Chelmsfords äldsta byggnader är dess läge säkert tilltalande för besökare som är intresserade av gotisk arkitektur.

Teatern i Chelmsford

https://g.page/chelmsfordtheatres?share

Chelmsford Theatre är en nöjesarena i staden som är värd för många av de bästa pjäserna, musikalerna, balettföreställningarna, konserterna och mycket mer. På plats finns också ett café och flera barer som tillgodoser besökarnas behov före, under och efter den show de ska se.

ETA i Storbritannien för Chelmsford

Från och med 2024 kommer Storbritannien att införa ett system med elektroniska resetillstånd (ETA). Detta nya system kommer att rikta sig till resenärer som besöker Storbritannien eller reser in för transitering och som för närvarande inte behöver visum för att resa in i landet och som inte har invandrarstatus. Det nya ETA-systemet för Förenade kungariket är utformat efter liknande system som används av andra länder, bland annat ESTA-systemet i Förenta staterna och eTA-systemet i Kanada.

Ett av de viktigaste motiven för att införa UK ETA är en önskan hos den brittiska regeringen och gränskontrollmyndigheterna att få mer information om de personer som reser in i landet. Den ska göra det möjligt att bedöma risknivåer och upptäcka hot mot säkerheten och samtidigt föra in gränskontrollerna i den moderna digitala tidsåldern.

UK ETA för Chelmsford behörighet

När det gäller ETA-berättigande i Storbritannien kommer det nya systemet att kräva att medborgare från 90 länder skaffar ett ETA innan de reser till landet. Detta inkluderar USA, Australien, Kanada, Nya Zeeland och alla länder i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), vilket innebär alla länder i Europeiska unionen, samt Island, Liechtenstein och Norge. Medborgare från alla 90 deltagande länder har tidigare kunnat resa till Storbritannien för kortare vistelser utan visum.

Det bör noteras att behovet av att skaffa ett brittiskt ETA gäller för besökare som vill resa in i landet för en period på mindre än sex månader. Mer specifikt kommer den att gälla för turister, affärsresenärer, personer som reser in för transitering och studenter. Brittiska och irländska passinnehavare är undantagna från de nya kraven, liksom British Protected Persons (BPP), British Nationals Overseas och medborgarna i alla British Overseas Territories (BOT).

UK ETA för Chelmsford Krav

UK ETA träder inte i kraft förrän 2024, men många av UK ETA-kraven är redan kända. För att kunna resa in i landet via UK ETA måste resenärerna uppfylla följande krav:

  • Inneha ett giltigt biometriskt pass utfärdat av ett av de 90 länder som uppfyller kraven
  • Måste ha för avsikt att resa för turism-, affärs-, utbildnings- eller transitändamål
  • Du måste ha för avsikt att stanna i Förenade kungariket i högst sex månader.
  • Måste vara villig att fylla i den brittiska ETA-ansökan och betala ansökningsavgiften
  • Får inte tidigare ha brutit mot immigrationslagstiftningen, vare sig i Storbritannien eller i något annat land
  • Får inte utgöra ett hot mot Förenade kungarikets eller någon av dess medborgares säkerhet.

Resenärer måste också få sin ansökan godkänd innan de går ombord på det valda transportmedlet till Storbritannien. Detta gäller oavsett om resenären kommer via flyg, land eller båt.

Ansökningsprocess för ETA i Storbritannien för Chelmsford

Som en del av det nya brittiska ETA-systemet kommer hela ansökningsprocessen att genomföras online, och det förväntas inte finnas något alternativ till detta, eftersom systemet är avsett att digitalisera gränskontrollerna. Att ansöka om ett brittiskt ETA för Chelmsford tar sannolikt cirka 10 minuter, men handläggningstiden kan ta upp till tre hela dagar. De sökande måste godkännas innan de reser, så ansökningarna bör planeras så att de tar hänsyn till handläggningstiden.

Som en del av systemet kommer det också att vara ett brott att försöka få en ETA genom bedrägeri eller oärlighet.

Resa inom Storbritannien med ETA

Besökare som godkänts för ett brittiskt ETA för Chelmsford kommer att kunna resa var som helst inom Storbritannien, vilket innebär att det är möjligt att resa någon annanstans i England, Skottland, Wales eller Nordirland. Det kommer dock att bli nödvändigt att lämna information om resplaner under ETA-ansökningsförfarandet. Besökare förväntas lämna adresser till hotell eller andra boenden som de kommer att använda under sin tid i Storbritannien.

UK ETA är giltigt i sex månader och det är inte möjligt att omvandla ett ETA till ett visum för längre vistelse. Om resenärer vill ansöka om visum för en längre vistelse i landet måste de i allmänhet lämna landet och ansöka utifrån. Om du planerar att resa inom Storbritannien kan du läsa mer i Vanliga frågor om ETA i Storbritannien.

Besök Chelmsford med ETA från Storbritannien

Chelmsford är idealiskt beläget i mitten av grevskapet Essex och i närheten av London. Staden har en rik historia och fungerar som ett stort kommersiellt nav, samtidigt som den också har blivit känd för kvaliteten på sitt nattliv. Besökare till Chelmsford från länder utanför Storbritannien bör ansöka om ETA i Storbritannien innan de påbörjar sin resa, och det är viktigt att lämna tillräckligt med tid för att ansökan ska kunna behandlas. När deras ansökan har godkänts kommer resenärerna att ha frihet att utforska Chelmsford och resten av Storbritannien.