Storbritanniens Labourregering har satt flera av inrikesministeriets policyer under översyn.
Enligt Belfast Telegraph omfattar detta även Storbritanniens elektroniska resetillstånd (ETA) för besökare från Nordirland.
Det brittiska ETA-systemet innebär att resenärer som kan besöka Storbritannien utan visum måste skaffa ett digitalt resetillstånd före resan.
Detta inkluderar turister från Republiken Irland som korsar gränsen för att besöka Nordirland.
Många branschföreträdare har uttryckt oro för att detta kan skada Nordirlands turistekonomi.
Den nya Labourregeringen i Storbritannien är medveten om denna oro och ser över ETA-regeln och annan politik.
Seema Malhotra, en parlamentarisk sekreterare från Labour vid inrikesdepartementet, bekräftade det med Claire Hanna, en parlamentsledamot för Belfast South and Mid Down.
Denna översyn har välkomnats av många människor i Nordirland, särskilt de som arbetar inom turism.
ETA i Storbritannien och Nordirland
ETA syftar till att stärka Storbritanniens gränser. Det gör det möjligt för regeringen att förhandsgranska och noggrant logga vem som reser in i och ut ur landet.
ETA kostar £10 per ansökan och tillåter flera korta besök i Storbritannien på upp till sex månader under en tvåårsperiod.
Storbritannien införde programmet för medborgare i Qatar 2023 och utvidgade det till att omfatta medborgare i andra Gulfstater i februari 2024.
Regeringen planerar att införa ETA-systemet för alla resenärer som kan besöka Storbritannien utan visum i slutet av 2024 eller i början av 2025.
Detta gäller även medborgare i EU-länderna utom Irland, USA och andra länder som inte har visum.
Det innebär att turister som kommer från Irland och som inte behöver visum för att resa in i Storbritannien måste ansöka om och betala för ett ETA.
Detta gäller oavsett om de passerar landgränsen till Nordirland och gör ett kort besök.
Nordirlands Department for the Economy, som ansvarar för att hjälpa företag att växa, har uttryckt oro över ETA.
Ekonomiminister Conor Murphy beskrev ETA-systemet som en”verklig risk för den enorma tillväxtpotentialen” för Nordirlands turistindustri.
Han har bett om ett brådskande möte med Malhotra för att diskutera frågan.
Målet är att hitta en lösning som skyddar Nordirlands ekonomi samtidigt som Storbritanniens gränser hålls säkra.
Varför ETA för Nordirland är ett hot mot landets turistnäring
Turismen är en stor del av Nordirlands ekonomi och har vuxit kontinuerligt sedan och till och med före pandemin.
Många turister som besöker Nordirland anländer via Dublin, huvudstaden i Republiken Irland.
Enligt ETA-systemet måste turister ansöka om och betala för ett ETA innan de passerar den öppna landgränsen mellan Irland och Nordirland.
Detta ytterligare krav och den extra kostnad som det medför kan potentiellt avskräcka turister från att besöka Nordirland.
Det skulle innebära färre besökare till Nordirland och mindre pengar som spenderas på lokala företag som hotell, restauranger och butiker.
Claire Hanna, parlamentsledamot för Belfast South och Mid Down, har uttalat sig starkt mot ETA-regeln.
Hon sa att det inte var ”väl genomtänkt” eftersom det skulle kunna skada Nordirlands turism avsevärt.
”Den här onödiga byråkratin skulle ha lett till att många besökare skulle ha beslutat att det helt enkelt inte var värt besväret att resa till Nordirland”, säger Hanna.
Hon tillade: ”Detta hade potential att kosta vår ekonomi miljontals kronor per år med följdverkningar för företag och personal.”
Lokala företag, som hotell, researrangörer och andra företag som är beroende av turister, är också oroliga för att ETA kommer att leda till färre kunder.
För många av dessa företag är sommarens turistsäsong avgörande, och de är beroende av besökare för att hålla dörrarna öppna.
Vad kan hända härnäst?
Eftersom landgränsen mellan Irland och Nordirland är öppen görs inga rutinmässiga immigrationskontroller av dem som passerar den.
Turister kan därför omedvetet bryta mot immigrationslagarna om de korsar gränsen utan ETA.
Företrädare för turistnäringen föreslog att endast turister som planerar att stanna i Nordirland i mer än en vecka ska behöva ett ETA.
Detta skulle göra det lättare för korttidsbesökare att komma och gå utan extra krångel eller kostnader.
Inrikesdepartementet har dock avvisat detta förslag med motiveringen att det skulle skapa en ”oacceptabel lucka” i Storbritanniens gränssäkerhet.
Tidigare konservativa tjänstemän vid inrikesdepartementet hade också medgett att det är en utmaning att upprätthålla ETA i Nordirland.
En före detta chef för den brittiska gränsstyrkan påpekade också detta som ett potentiellt kryphål under en undersökning av ett parlamentsutskott.
När den brittiska regeringen nu fortsätter att se över ETA för Nordirland hoppas många att en bättre lösning kan hittas.
Förhoppningsvis kommer denna lösning att göra det möjligt för Storbritannien att fortsätta att säkra landets gränser och samtidigt stödja den växande turismekonomin i Nordirland.