UK ETA för Doncaster: Din guide till det nya systemet

Staden Doncaster i Yorkshire har över 2 000 år av historia, vilket gör den till ett attraktivt resmål för dem som vill avvika från den upptrampade stigen. Doncaster är känt för sina hästkapplöpningar och sin viktiga roll i utvecklingen av järnvägarna och flygindustrin, och har länge varit en viktig regional knutpunkt. Den nya UK ETA för Doncaster gör att resenärer från hela världen kan besöka denna stad.

En kort historia om Doncaster

Än idag kan man hitta romerska ruiner i och omkring Doncaster. De är lätta att förbise för den moderna besökaren, men de är en markör för stadens långa historia. Det anlades som ett hjälpfort för 2 000 år sedan och valdes för sitt strategiska läge mellan de romerska kolonierna i York och Lincoln. Romarna grundade fortet Danum vid floden Don. Deras ankomst ledde så småningom till att en stad växte upp runt fortet. Även efter att romarna lämnat staden fanns den kvar. Den fortsatte att växa i både storlek och betydelse under de följande århundradena.

Industriell Doncaster

Många av byggnaderna på och runt stadens marknadstorg är från 1700- och 1800-talen, inklusive värdshus och butiker. En brand i Corn Exchange-byggnaden 1994 ledde till upptäckten av en medeltida kyrkogård under byggnadens fundament, liksom romerska artefakter.

1909 stod Doncaster Racecourse värd för Storbritanniens första flyguppvisning, som lockade flygare från Frankrike och USA att ansluta sig till de lokala talangerna. Detta var startskottet för Doncasters betydelse för flygindustrin. Under hela 1900-talet spelade Doncaster en viktig roll inom militärflyget. Flygfältet, som ligger bredvid galoppbanan, stod färdigt 1916. Anläggningen var i bruk fram till 1970-talet.

Hästkapplöpning i Doncaster

Doncaster Gold Cup kördes för första gången 1766 och är fortfarande en av de äldsta hästkapplöpningarna i världen. Tävlingen körs över en lång distans på 2 miles, 1 furlong och 197 yards. Tio år senare introducerades St Leger Stakes. Det är nu världens äldsta klassiska hästkapplöpning och fortsätter att äga rum varje år i september. St Leger Stakes är ett fyra dagar långt evenemang som lockar tusentals besökare till staden. En strikt klädkod säkerställer att den traditionella atmosfären förblir den av en klassisk hästkapplöpning.

Viktiga punkter av intresse

Doncaster-marknaden

https://goo.gl/maps/oFJAwqEjMTjcdoAj9

Genom historien har Doncaster Market varit en av de viktigaste lokala platserna. Marknaden stadfästes 1248, men dess ursprung är förmodligen mycket äldre. Under århundradenas lopp har marknaden varit känd för sin viktiga handel med ull, boskap, fisk och majs. Idag fortsätter den att spela en viktig roll i stadens liv.

Hall Kors

https://goo.gl/maps/1yPeiBAiB3qFmzKY9

Spår av Doncasters romerska och medeltida förflutna kan ses i olika delar av staden. Ett av de mest kända monumenten är Hallkorset. Byggdes om 1793 och är ett gammalt medeltida monument. Det är en imponerande stenpelare med ett kors och en vindflöjel på toppen, och den ger namn åt Doncasters äldsta skola, som har anor så långt tillbaka som 1350.

Centrum för järnvägens kulturarv

https://goo.gl/maps/tPVsZXkZ8p6KeXKz6

Idag erbjuder Rail Heritage Centre information om Doncasters intressanta järnvägshistoria. År 1853 grundades Doncaster Railway Works. Under de följande årtiondena blev den en av Storbritanniens viktigaste järnvägsverkstäder. Här byggdes över 2 000 lok, varav det mest kända är Flying Scotsman, det första tåget som uppnådde en hastighet på 100 mph. Under efterkrigstiden stängdes järnvägsverkstaden.

Doncaster galoppbana

https://goo.gl/maps/1hsD2HrQYFsvbfw9A

Den prestigefyllda Doncaster Racecourse är en av de äldsta och viktigaste i Storbritannien. Tävlingar har hållits här sedan 1500-talet. År 1600 gjordes försök att stoppa hästkapplöpningar på grund av den ökade brottslighet som de orsakade. Dessa misslyckades dock och staden omfamnade istället sporten.

UK ETA för Doncaster

Från och med 2024 kommer besökare till Storbritannien att behöva gå igenom det nya brittiska reseprogrammet, ETA (elektroniskt resetillstånd). Detta system är utformat för att digitalisera landets gränser, vilket ger regeringen en högre grad av spårning och kontroll över besökare som kommer in och lämnar landet. Det kommer att likna det amerikanska ESTA-systemet eller det kanadensiska eTA.

ETA kommer att påverka de resenärer som för närvarande inte behöver visum för att resa in i Storbritannien. Detta inkluderar besökare från Europeiska unionen samt USA, Kanada, Australien med flera länder. Totalt kommer medborgare från 90 olika länder att behöva ett ETA för att resa in i Storbritannien.

Förutom turister kommer ETA att krävas för andra resenärer. Studenter som kommer för att studera tillfälligt i Storbritannien, eller personer som reser för affärsresor, måste också ansöka om ett ETA. ETA krävs för besökare som kommer till landet för en period på mindre än sex månader. De som reser längre eller planerar att arbeta i Storbritannien måste ansöka om ett separat visum.

UK ETA för Doncaster Krav

Även om systemet ännu inte är helt färdigställt har en lista över brittiska ETA-krav publicerats. För att ansöka om ETA behöver resenärerna ett giltigt biometriskt pass. De måste också lämna information om syftet med sitt besök och sina planer under vistelsen i Storbritannien, samt lämna personuppgifter. Besökare förväntas uppge eventuell brotts- eller invandringshistorik samt informera tjänstemän om medlemskap i förbjudna organisationer.

Besökare förväntas lämna information om sin vistelse. Detta inkluderar en giltig adress medan de är i Storbritannien, vilket kan vara ett hotell, en väns hus eller annan logi. Om en resenär planerar att flytta runt i landet kan de behöva lämna fullständiga uppgifter om sin resväg, tillsammans med de olika adresser där de kommer att bo.

Ansökningsprocessen för brittiska ETA för Doncaster

Ansökan om UK ETA för Doncaster kommer att ske online, utan några alternativa inlämningsalternativ tillgängliga. Resenärer bör ansöka i god tid före resan. Även om det bara tar tio minuter att fylla i formuläret kan handläggningen ta upp till 72 timmar. Besökare får inte resa in i Storbritannien förrän deras ETA-formulär har godkänts, så det är viktigt att ha det klart före avresan.

ETA-formuläret krävs för alla besökare som reser in i Storbritannien, oavsett om de reser med flyg, till sjöss eller landvägen. Det finns en avgift kopplad till formuläret, som måste betalas i sin helhet innan ETA-godkännandeprocessen kan påbörjas.

Resa i Storbritannien med ett ETA

Med ett giltigt brittiskt ETA för Doncaster kan resenärer besöka alla fyra länder som ingår i Storbritannien. Detta innebär att de kan resa mellan England, Skottland, Wales och Nordirland utan att behöva ansöka på nytt eller skaffa en annan blankett. Besökare som vill förlänga sin vistelse kommer inte att kunna omvandla sitt ETA till ett visum för längre vistelse medan de är i Storbritannien och kommer förmodligen att behöva lämna landet för att påbörja visumansökningsprocessen.

ETA är giltigt i sex månader från och med utfärdandedatumet. När deras ETA har löpt ut måste resenärer göra om ansökningsprocessen om de vill besöka Storbritannien igen. För mer information om att resa till Storbritannien enligt det nya ETA-systemet, här är några vanliga frågor.

En resa till Doncaster med en ETA i Storbritannien

Doncaster har mycket att erbjuda den nyfikne resenären, från sin blygsamma början som romerskt fort till en blomstrande modern stad. Hästsportentusiaster flockas till denna stad, liksom de som har ett stort intresse för historia. Se till att ansöka om det nya ETA innan du påbörjar din resa. Genom att avsätta tillräckligt med tid för behandlingen kan du undvika stress eller krångel på din resa till Doncaster.