Hur den nya brittiska ETA för Norwich kommer att påverka resenärer

Det gamla Norwich ligger mitt i det lantliga East Anglia. Staden fick sitt namn från ett av de anglosaxiska samhällen som etablerades längs floden Wensum och gick under namnet Northwich. Samhället expanderade stadigt med tiden och växte tillsammans med andra till den största muromgärdade staden i det medeltida England. Norwich var en av de mest betydelsefulla stadsdelarna i riket under den normandiska erövringen 1066.

Den lätta industrin hade börjat växa fram och handeln via floder och hav ökade. Lokala produkter, keramik, järnsmide, timmer och lädervaror, liksom pälsar från Skandinavien och Ryssland, ylletyg från Flandern och sill från Nordsjön, kunde alla hittas på den livliga marknaden på Tombland.

Elm Hill

Elm Hill är den största permanent täckta marknaden i Europa och ståtar med många museer, teatrar, pittoreska barer och kullerstensgator. Här finns också historiska byggnader som St. Andrew’s Hall och korsvirkeshus som Dragon Hall. Guildhall och Strangers’ Hall, en viktoriansk arkad, en labyrint av medeltida gränder och en naturskön flodstrand längs den slingrande Wensum är alla tillgängliga i staden. Stadens historia är det som gör den till en så intressant plats. Den kallas med rätta för The City of Stories.

Klimatet i Norwich

Norwich har ett brett spektrum av typiska temperaturer. Under större delen av året är det behagligt väder, med risk för regn eller snö. Men med tanke på luftfuktigheten känns det kallt under ungefär halva året. Jämfört med turistorter globalt sett är regionen mindre tempererad än vissa andra, och rankas i den 28:e percentilen för fint väder. Nedan följer en lista över veckor med bäst väder.

Om du gillar torrt väder är det i april, september och mars som sannolikheten är lägst för betydande nederbörd i Norwich. I början till mitten av mars är sannolikheten för regn eller snö som minst. Till exempel finns det ofta inga regniga dagar under veckan den 12 mars. Å andra sidan är det i mitten till slutet av november som det mest sannolikt kommer att regna eller snöa, med i genomsnitt 3 dagar med kraftig nederbörd under veckan den 19 november.

De mest trafikerade och minst trafikerade månaderna

I Norwich, England, är augusti den mest trafikerade resmånaden, följt av september och oktober. Dessa månader har de högsta hotell- och flygpriserna om du inte bokar långt i förväg. Norwich upplever vanligtvis stor turism i december. De turister som är villiga att resa vid dessa tidpunkter kommer förmodligen att upptäcka att det är den billigaste månaden.

Katedralen i Norwich

https://goo.gl/maps/GHfzqRS8Lg2zYtYaA

Även om Norwich är känt för att ha en hög koncentration av medeltida byggnader, sticker Norwich Cathedral ut, även bland alla dessa magnifika exempel på tidig religiös konstruktion. Den romanska arkitekturen i denna kyrka är berömd, och det är den bäst bevarade normandiska katedralen i hela England. Turister kommer ofta hit för att förundras över storleken på denna enorma byggnad, som är fantastisk både invändigt och utvändigt. Besökare planerar också ofta att delta i någon av de regelbundna Church of England-gudstjänster, evenemang eller utställningar som anordnas här.

Sainsbury centrum för visuell konst

https://goo.gl/maps/WP3o5F2ZYYPmHdHRA

Denna berömda konsthall, inrymd i en anmärkningsvärd byggnad, visar moderna konstutställningar tillsammans med verk från 1900-talet och tidigare. Institution of East Anglia’s School of Art History and World Art Studies ligger vid Sainsbury Centre for the Visual Arts, en viktig del av universitetet. Men den främsta anledningen till att åka dit är att titta på utställningarna och de pågående konstsamlingarna som finns där. En regnig dag besöker turisterna denna imponerande glasbyggnad för att titta på konst från flera århundraden.

Stadshuset i Norwich

https://goo.gl/maps/nr17KZfQkDhhVmPK9

Ett anmärkningsvärt exempel på Art Deco ligger mitt i Norwichs kommunala distrikt och rymmer stadsfullmäktiges smakfullt inredda kammare. Norwich City Councils verkställande kontor och ceremoniella kammare ligger i Norwich City Hall, en historisk byggnad. Beundra den imponerande arkitekturen som vetter ut mot Norwich Market. Leta efter flera skulpturer. Kung George VI invigde Norwich City Hall 1938. Den är medlem i Norwich 12, en samling historiska byggnader som uppfördes mellan den normandiska tiden och modern tid.

Den nya brittiska ETA för Norwich

Enligt ett brittiskt tillkännagivande kommer det nya systemet för elektroniska resetillstånd (UK ETA) snart att tas i bruk. När regeln har införts kommer alla besökare i Storbritannien, inklusive medborgare utan visum (förutom brittiska och irländska invånare), att behöva ett tillstånd för att resa in i landet för arbete, studier, resor eller medicinsk behandling. Passagerare som reser genom Storbritannien är berättigade till ETA. Majoriteten av de europeiska länderna, Nya Zeeland, Australien och Kanada hör till de visumfria nationaliteterna. Turister kan stanna i Storbritannien i upp till sex månader enligt ETA.

Vilka dokument behöver resenärer för att ansöka om ett ETA?

De grundläggande ETA-kraven för besökare inkluderar ett biometriskt pass, e-postadress och ett kredit- eller betalkort. Dessutom måste de sökande lämna personuppgifter, t.ex. födelsedatum, adress och reseuppgifter.

Hur kommer det nya ETA-systemet att påverka resenärerna?

Det nya ETA-systemet samlar in uppgifter om besökare som för närvarande inte behöver ett brittiskt visum för att öka säkerheten. Med sikte på kontaktlösa resor syftar ETA också till att förbättra och effektivisera den brittiska gränsmigrationen. Resenärerna kommer att få en mer användarvänlig reseupplevelse, moderniserade reseförfaranden och förbättrad allmän säkerhet.

Hur länge är ett ETA giltigt?

ETA-godkännandet ger viseringsbefriade resenärer ett resetillstånd för en enda inresa som är giltigt i sex månader. Förutom ETA-godkännande behöver resenärer som besöker Storbritannien för anställning eller långvarig affärsverksamhet arbetstillstånd från relevanta myndigheter. Besökare som kommer till landet för att arbeta eller för längre besök behöver visum. Ett ETA garanterar inte inresa till Storbritannien.

Hur kommer en ETA att genereras?

Storbritanniens ETA för Norwich kräver att resenärer skaffar ett elektroniskt resetillstånd före avresan. ETA-ansökan måste fyllas i online. När de har en ETA kommer resenärerna att få resa in i landet (enligt immigrationsmyndigheternas bedömning). ETA och passnummer kommer att länkas elektroniskt när ansökan har godkänts. Immigrationstjänstemannen skannar passet och den beräknade ankomsttiden valideras automatiskt.

Kan jag ansöka om ETA två gånger?

Nej. Du kan inte ansöka om ETA två gånger. När ditt ETA har godkänts kommer det att vara giltigt i fem år eller tills ditt pass löper ut, beroende på vilket som inträffar först. Så länge din ETA fortfarande är giltig kan du besöka Norwich så ofta du vill.

Kan en brittisk ETA-ansökan för Norwich avslås?

Om din ansökan har avslagits får du inte gå ombord på ditt flyg om du försöker resa till Norwich med ett ETA som har avslagits. När du har åtgärdat skälen till att din ansökan avslogs kan du ansöka på nytt om ett ETA för Norwich i Storbritannien.

Hur långt i förväg kan jag ansöka om ett ETA?

Det måste du ha gjort innan du reste till Norwich. Även om ETA-godkännandet kan ta 72 timmar kan det ta längre tid, så det rekommenderas att du begär ett ETA cirka en månad före din planerade resa till Norwich.

Vem är berättigad till ett ETA i Storbritannien?

För medborgare utan visering som reser enligt systemet för medborgare utan visering avser Home Office att tillämpa UK ETA. Ett brittiskt ETA är tillgängligt för resenärer från 90 länder, inklusive medborgare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Resenärer uppmanas att kontrollera UK ETA FAQ för ytterligare information.

För att undvika eventuella olägenheter är det viktigt för resenärer till Norwich att vara fullständigt informerade om de brittiska ETA-reglerna. Norwich, en viktig stad i Storbritannien, erbjuder en unik blandning av det förflutna och det moderna. Här kan turister lära sig mer om brittisk historia och koppla av under helgen.